Een positieve benadering waarbij je eigen kracht het uitgangspunt is

Begeleid zelfstandig wonen

Het werkgebied van Care Extra beslaat de peelgemeenten (Helmond, Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek) aangevuld met Geldrop-Mierlo. Binnen deze gemeenten is Care Extra voor bovenstaande zorgvormen een door de gemeente gecontracteerde aanbieder.

Care Extra heeft zowel in Helmond als in Deurne woningen voor begeleid zelfstandig wonen. Deze zijn gericht op jongvolwassenen vanaf 18 jaar met psychische problemen, maar waarvan wel gedacht wordt dat ze op korte termijn kunnen doorstromen naar een eigen woning met ambulante begeleiding.

Deurne
In Deurne heeft Care Extra een drietal aan elkaar grenzende woningen. In deze woningen huur je een kamer en deel je de voorzieningen. Je woont dus samen met 2 of 3 anderen.

Helmond

In Helmond heeft Care Extra sinds kort twee nieuwe woningen. Beide woningen hebben zes slaapkamers. Je huurt in deze woningen een kamer en deelt de voorzieningen (gezamenlijke woonkamer en keuken, twee badkamers en drie toiletten).

Daarnaast heeft Care Extra een aantal studio’s en/of appartementen. Je persoonlijk begeleider plant begeleidingsafspraken met jou, maar komt af en toe ook onaangekondigd langs om te kijken hoe het met je gaat en/of je nog ergens hulp bij nodig hebt.

Aanmelden

Als je nog wat meer informatie wilt, of je wilt je aanmelden kun je telefonisch contact opnemen op nummer 0492 387925.

Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar info@care-extra.nl. Mailtjes proberen we binnen 24 uur te beantwoorden!

Voor verwijzers

Om in aanmerking te komen voor beschermd wonen bij Care Extra is een geldige WMO beschikking beschermd wonen een vereiste. Is degene waarvoor u contact opneemt nog niet in het bezit van een geldige beschikking kunnen wij, indien nodig, ondersteunend zijn bij de aanvraag van deze beschikking.

Care Extra hanteert korte wachtlijsten en is altijd bereid om mee te denken om een zo passend mogelijk traject aan te kunnen bieden.