Een positieve benadering waarbij je eigen kracht het uitgangspunt is

Beschermd wonen (24 uur begeleiding)

Het werkgebied van Care Extra beslaat de peelgemeenten (Helmond, Deurne, Asten, Someren, Gemert-Bakel en Laarbeek) aangevuld met Geldrop-Mierlo. Binnen deze gemeenten is Care Extra voor bovenstaande zorgvormen een door de gemeente gecontracteerde aanbieder.

Het beschermd wonen is een woonvorm waar 24 uur per dag en zeven dagen per week een aanspreekpunt voor cliënten wakker en aanwezig is. In de beschermde woonvorm krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen die samen met jou gaat werken aan jou persoonlijke doelen. Er wonen binnen deze woonvorm verschillende andere cliënten die om veel verschillende redenen beschermd wonen.

Het doel van beschermd wonen is dat je in de tijd dat je beschermd woont genoeg leert om vervolgens door te stromen naar een woonvorm waarin minder begeleiding nodig is. Zoals begeleid zelfstandig wonen.

Aanmelden

Als je nog wat meer informatie wilt, of je wilt je aanmelden kun je telefonisch contact opnemen op nummer 0492 387925.

Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar info@care-extra.nl. Mailtjes proberen we binnen 24 uur te beantwoorden!

Voor verwijzers

Om in aanmerking te komen voor beschermd wonen bij Care Extra is een geldige WMO beschikking beschermd wonen een vereiste. Is degene waarvoor u contact opneemt nog niet in het bezit van een geldige beschikking kunnen wij, indien nodig, ondersteunend zijn bij de aanvraag van deze beschikking.

Care Extra hanteert korte wachtlijsten en is altijd bereid om mee te denken om een zo passend mogelijk traject aan te kunnen bieden.